FI3 9

JEUDI 21 mai 2020

Danes si oglejte pesem Bienvenu chez moi (Bigflo et Oli), ki govori o Franciji. V prilogi je tudi besedilo. Vsak bo dobil dve kitici, v kateri so predstavljena francoska mesta, pokrajine, otoki. Za vsako od teh poišči nekaj zanimivih informacij na spletu, saj boš o tem poročal na srečanju v živo. Besedilo naj bo v slovenskem jeziku. V prilogi sem dopisala, za katero kitico vsak posameznik išče informacije.

BigFLo et Oli, Bienvenu chez moi

_________________________________________________________________________________________________

LUNDI 18 mai 2020

Dobimo se na zoomu ob 9. uri! Pregledali bomo vse vaje, ki ste jih dobili v četrtek, in vadili glasno branje. Tu je vabilo na link: 

Topic: FI 3, pon, 18. 5. ob 9.00
Time: May 18, 2020 09:00 AM

Join Zoom Meeting
https://us04web.zoom.us/j/74335769561?pwd=K1lmNnFjSFlEaGZvd1kyRzA2ei9pdz09

Meeting ID: 743 3576 9561
Password: 9UfW3A

________________________________________________________________________________________________________________________

JEUDI 14 mai 2020

  • V zvezek prepišite in rešite vaje v učbeniku, str. 106, nal. 5 in nal. 6. Pri 5. nalogi dopolnite z ustreznim vprašalnim zaimkom in odgovorite na vprašanja. Pri 6. nalogi tvorite ustrezno vprašalno poved, ki se nanaša na dan odgovor in na besedo v oklepaju.
  • str. 108, nal. 1: Vprašalne povedi poveži z ustreznimi odgovori na desni strani.
  • str. 108, nal. 3: Preberi opis Lucilline najljubše živali in dopolni obrazec na levi strani. To besedilo bomo tudi brali v ponedeljek.
  • Rešite interaktivno vajo na spletu:   https://www.lepointdufle.net/ressources_fle/mots_interrogatifs.htm   Pomagate si lahko z zelenimi puščicami, kjer imate glasovno rešitev.

__________________________________________________________________________________________________________________

LUNDI 11 mai 2020

Pouk preko zooma: utrjevanje vprašalnih zaimkov.

__________________________________________________________________________________________________________________________

JEUDI 7 mai 2020

V zvezek napišite naslov LES PRONOMS INTERROGATIFS (vprašalni zaimki). V prilogi dodajam tri UL, najprej je razlaga, nato 6 vprašalnih povedi in zadnji UL z vajami za utrjevanje. Vse prepišite v zvezek, rešite UL 2 in 3 in mi poslikano pošljite na mail do petka zvečer. Pri vprašalnih povedih zapišite tudi smiselne odgovore. Pregledali bomo v ponedeljek ob 10. uri v živo prek zooma. Tu je vabilo:

 

https://us04web.zoom.us/j/73662127781?pwd=bG1GbHRkUG5ma1YzcFhtekNmaGpxdz09

Meeting ID: 736 6212 7781
Password: 4MhAyS

 

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________

LUNDI 20 avril 2020

Učbenik, str. 104: bralno razumevanje LES ANIMAUX DE COMPAGNIE (hišni ljubljenčki)

Poslušajte besedilo na posnetku (zelen okvir), ga prepišete v zvezek in prevedite.  Rešite nalogo 3: Za vsakega stripovskega junaka poišči, katero svojo žival opisuje. Opise prepiši v zvezek in zraven ime živali. Celotno besedilo tudi prevedite. Vadite glasno branje.

______________________________________________________________________________________________________________________

JEUDI, 16 avril 2020

Preverjanje – govorni nastop: opis živali.

Javite mi na mail, preko katere e aplikacije se mi boste javili. Možnosti so prek messengerja, skypa ali zooma.

______________________________________________________________________________________________________________________

JEUDI 9 avril 2020

Učbenik, str. 105: MON COURS DE BIOLOGIE

Prepiši besedilo in ga prevedi v slovenščino. Vsako ilustracijo prevedi v francoščino in naredi nalogo 4. in 5. (Poveži črke z ustreznimi številkami. Naslednji četrtek bomo imeli govorne nastope prek messengerja, skypa ali zooma.

______________________________________________________________________________________________________________

LUNDI 6 avril 2020

NA list A4 ali pa v ppt izdelaj plakat za predstavitev svoje živali. Govorne nastope bomo izpeljali naslednji teden. Navodila dobite v četrtek. Uganki sta sestavili le Pia in Lena. Prepišite v zvezek in rešite!

  • Je suis grise et blanc. J’adore la lune et  la foret.  Je suis carnivore. Qui est-ce?
  • Je suis très petit avec des pois noirs et je porte la bonheure.
  • ___________________________________________________________________________________________________________________

 

LUNDI 30 mars 2020

  • Učbenik, str. 102: TES FICHES SUR LES ANIMAUX

Preberi vse štiri opise živali in nove besede prepiši v zvezek in jih prevedi. Pomagaj si s slovarjem na https://sl.pons.com/prevod .

Reši nalogo 2 in 3 na str. 103; pri obeh nalogah odgovori na vprašanja s celim odgovorom, ki ga zapišeš v zvezek.

  • Le trije ste mi do sedaj poslali svoje posnete govorne nastope, čakam še ostale! Prosim, naj nekdo priskrbi kontakt od Pavleta.

__________________________________________________________________________________________________________________________

JEUDI 2 avril 2020

  • Učbenik, str. 106 in 107: VSE PREPIŠETE V ZVEZEK!

Naloga 7: poišči vsiljivca in ga prečrtaj;

Naloga 8: za vsako žival dopiši bivalni prostor;

Naloga 10: Prepiši vse štiri uganke in ugani, za katero žival gre. Še sam sestavi kratko uganko o kateri koli živali in mi jo pošlji na mail, da prepošljem ostalim sošolcem!

__________________________________________________________________________________________________________________________

JEUDI 26 mars 2020

Chers amis!

Vsi tisti, ki ste mi poslali svoj govorni nastop, ste nazaj dobili tudi zvočni zapis svojega besedila. Posnemite se na audio posnetek in mi ga pošljite na mail, da vam bom lahko sporočila morebitne nepravilnosti pri izgovorjavi. Posnetek pošljite do petka zvečer. Od dveh učencev še nisem bila besedila, sama vesta, kdo sta. Čim prej se javita!

Bonne fin de la semaine et a bientot

Votre professeur de francais, Tanja